71 милиона евро от фондовете на политиката на сближаване ще

...
71 милиона евро от фондовете на политиката на сближаване ще
Коментари Харесай

ЕС дава 71 млн. евро за спешната помощ в България

71 милиона евро от фондовете на политиката на доближаване ще финансират подобряването на оборудването, успеваемостта и достъпността на незабавните здравни услуги в България.

В рамките на този нов план, финансиран от Европейски Съюз, всички 237 звена на незабавната помощ в цялата страна ще могат да подобрят положението на незабавните си отделения и да ги снабдят с най-съвременно здравно съоръжение, оповестиха от софийския пресофис на Европейска комисия.

Освен това, Европейски Съюз ще съфинансира закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с съвременни средства за връзка и животоспасяващи устройства, които да разрешат бързо и дейно оказване на помощ, изключително в по-отдалечените региони и измежду най-уязвимите групи от пациенти.

Комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу съобщи: „ Този план, финансиран от Европейски Съюз, доста ще усъвършенства качеството и достъпността на опазването на здравето в България. Той е образно доказателство за практическата изгода от политиката на доближаване като средство за обезпечаване на по-добра отбрана за нашите жители. “

Проектът ще способства за качественото и бързо обслужване на пациентите, като в същото време ще усъвършенства икономическата успеваемост на цялата система и изискванията на работа на медицинския личен състав.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР