71-годишният обвиняем заяви пред съда, че е искал да нарани,

...
71-годишният обвиняем заяви пред съда, че е искал да нарани,
Коментари Харесай

Словашкото правителство: Състоянието на Роберт Фицо се подобрява

71-годишният обвинен съобщи пред съда, че е желал да нарани, само че не и да убие словашкия министър председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление му
Здравното положение на словашкия министър председател Роберт Фицо се усъвършенства след осъщественото по-рано този месец нападение против него, оповестиха през днешния ден словашкото държавно управление и болничното заведение, където той е настанен, съобщи Ройтерс.

Нападателят простреля Фицо с четири патрона отблизо разстояние, когато на 15 май министър председателят поздравяваше сподвижници след държавно съвещание в централния словашки град Хандлова, предава Българска телеграфна агенция.

Фицо беше улучен в стомаха и откаран в съществено положение в болница в регионалния център Банска Бистрица. 59-годишният политик претърпя неотложно няколкочасова интервенция, последвана от втора два дни по-късно.

Университетска болница „ Франклин Делано Рузвелт “ в Банска Бистрица заяви в дневния си доклад, че от този момент той се усъвършенства, като днешният обзор е удостоверил това.

„ Въз основа на резултатите от прегледите днешното съвещание на здравната комисия удостовери последователното възстановяване на здравословното положение на министър-председателя “, заяви държавното управление без повече детайлности.

Нападението, първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач за последните повече от 20 години, акцентира дълбокото политическо разделяне в словашкото общество, показва Ройтерс.

Полицията задържа нападателя на място. Прокуратурата по-късно упрекна Юрай Цинтула в опит за преднамерено ликвидиране, като той остава в ареста.

71-годишният обвинен съобщи пред съда, че е желал да нарани, само че не и да убие словашкия министър председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР