71-годишен мъж е бил обсебен от факта, че под къщата

...
71-годишен мъж е бил обсебен от факта, че под къщата
Коментари Харесай

Търсач на злато изкопа тунел, колкото 13-етажна сграда, от пода на кухнята си

71-годишен мъж е бил захласнат от обстоятелството, че под къщата му има златно богатство. Затова Жоао Пимента да Силва изкопал 40-метрова дупка от пода в кухнята си в бразилския град Ипатинга.

Той сложил седалка с въжета на входа тунела, с която всякога се спускал във вътрешността. Според пожарникари „ обикновеният асансьор приличал на детска люлка “, оповестява О Globo, представен от bTV.

Миналия четвъртък обаче се случил случай и Да Силва се подхлъзна и паднал в дълбоката дупка.

Приятел, който му помагал с копаенето, се обадил на незабавния телефон за изключителни случаи. Но спасителите към този момент не можели да създадат нищо за мъжа. По-късно било открито, че той е с „ открити фрактури на двата крайници, счупено бедро, разкъсвания по корема и торса, тежка черепно-мозъчна контузия и охлузвания “ и не е давал никакви признаци на живот.

Според комшия, представен от локални издания, Да Силва е копал дупката повече от година. Разследващите са изумени, че той е съумял да сътвори толкоз здрав тунел – дълбочината му е еквивалентна на размера на 13-етажна постройка.

Съседите му настояват още, че Да Силва неведнъж е плащал на помощници, с цел да напреднат в копаенето – в началото към 13 евро дневно. Но колкото по-дълбока ставала дупката, толкоз по-скъп ставал трудът им.

Веднъж златотърсачът се натъкнал на огромни скали, които желал да взриви с динамит.

„ Последният път, когато приказвах с него, той сподели, че зад тази канара има котловина, където се намира златото, което търси “, споделя комшия на Да Силва.

Бразилецът разказал за фантом, който му разкрил, че под дома му има богатство. 

Vídeo mostra o poço de 40 metros feito por idoso de 71 anos, que acabou morrendo ao cair no buraco em MG. Gravação obtida com exclusividade com vizinhos mostra o buraco feito por João Pimenta da Silva, de 71 anos. Após um sonho e a profecia de um " espírito ", homem ficou obcecado…
— Jornal O Globo (@JornalOGlobo)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР