71.18% или 48 974 гласа получава Движението за права и

...
71.18% или 48 974 гласа получава Движението за права и
Коментари Харесай

Караянчева отново остава извън парламента: Депутат от “Български възход” заема мястото й

71.18% или 48 974 гласа получава Движението за права и свободи в 9 МИР Кърджали. Мандатите, които дава региона, са 5 и поради високия си резултат там Движение за права и свободи взима 4 от тях.

Петият мандат отива за народен представител от партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев – “Български напредък ”, въпреки тя да получава едвам 0,95%.

Останалите политически обединения, минали 4-процентовата преграда, няма да имат представител от 9 МИР. Така някогашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, която не съумя да влезе и в 47-ото Народно заседание, още веднъж няма да е народен представител.

Въпреки че не беше определена за депутат в предходния парламент, Караянчева стана помощник на парламентарната група на ГЕРБ, като я съветваше за “парламентарна активност ”.

Това е трети парламент, в който някогашният ръководител на Народното събрание, няма да взе участие.

От Движение за права и свободи влизат първите четирима в листата, защото гласоподавателите на Движението не са дали своят вот преференциално. Така депутати ще са Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед. От “Български напредък ” народен представител ще е Григор Захариев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР