7000 стъпки на ден в средна възраст може да поддържа

...
7000 стъпки на ден в средна възраст може да поддържа
Коментари Харесай

Ако правите това ще намалите риска от ранна смърт с до 70%

7000 стъпки дневно в междинна възраст може да поддържа артериите на човек здрави и да понижи риска от гибел с до 70%, заключава ново изследване. Констатациите на откриватели от цяла Америка демонстрират, че този по-нисък брой е задоволителен за отбрана против съществени сърдечни затруднения - вместо нормалната рекомендация от 10 000 стъпки дневно.

Изследването обгръща група възрастни сред 38 и 50 години, които вършат минимум 7000 крачки на ден, и открива, че тези хора са с доста по-малък късмет да умрат през идващото десетилетие. Смъртността измежду белите и черните участници е спаднала надлежно с 63 и 70 % спрямо заседналите им връстници.

Авторите на проучването също са открили разлика сред мъжете и дамите, които покачват ежедневния си брой стъпки. Смъртните случаи измежду мъжете са спаднали с 58%, само че този % е до 72% измежду дамите.

„ Това изследване откри, че по-големият дневен размер на стъпките е обвързван с по-малък риск от преждевременна смъртност от всички аргументи измежду черно-белите дами и мъже на междинна възраст “, ​​казва водещият създател доктор Аманда Палух от Университета в Масачузет, Амхърст, за списанието JAMA Network Open.

2110 доброволци са носели акселерометър от 2005 до 2006 година и откривателите са ги следвали приблизително близо 11 години. Всички доброволци взели участие в стратегия, разглеждаща рисковете от коронарна артериална болест.

„ Участниците, които са правили най-малко 7000 стъпки дневно, спрямо тези, които са правили по-малко от 7000 стъпки дневно, са били с от 50% до 70% по-нисък риск от смъртност “, пишат откривателите.

С бързи темпове на средностатистическия човек са нужни към 70 минути, с цел да извърши това упражнение, спрямо към два часа при 10 000 крачки. Проучването обаче прибавя последни доказателства, предполагащи, че този брой е прекомерно огромен.
 Пийте единствено такава вода, в случай че желаете да сте здрави Пийте единствено такава вода, в случай че желаете да сте здрави
Не единствено през лятото е значимо да одобряваме качествена и в задоволителни количества вода. През горещите дни, като днешния, обаче това е от изк...

„ Предприемането на повече от 10 000 стъпки дневно не е обвързвано с по-голямо понижаване на риска от смъртност “, оповестява екипът.

Световната здравна организация поучава възрастните да правят най-малко 150 минути физическа интензивност с умерена активност или 75 минути интензивна физическа интензивност седмично.

„ Физическата интензивност обезпечава обилни изгоди за здравето при доста положения, като сърдечно-съдови болести, диабет и няколко типа рак, както и възстановяване на качеството на живот ", настояват откривателите.

Резултатите поддържат предходни проучвания, съгласно които увеличението на ежедневните стъпки измежду минимум дейните може да добави години към живота им. Анализ в Норвегия също открива, че увеличението на броя на стъпките понижава смъртността с до 57 %. Две по-ранни изследвания в Съединени американски щати откриват, че единствено 4000 стъпки дневно понижават смъртността с към 30 %.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР