7000 лева ще бъде глобата за манипулиране на километража на

...
7000 лева ще бъде глобата за манипулиране на километража на
Коментари Харесай

Манипулираш километража – 7 бона глоба!

7000 лв. ще бъде санкцията за манипулиране на километража на колата - това гласят измененията в признатия на второ четене Закон за придвижване по пътищата.

Поправките влизат в действие от юни 2018-та година. 1500 лв. пък ще бъде санкцията за техническото лице, което не отрази вярно показанията на километража при прегледа. Целта на измененията е да се подобрят условията към техническите прегледи и пунктовете. Затова се уголемяват пълномощията на „ Автомобилна администрация “.

За тази цел при мним механически обзор на автомобил регистрацията му ще се приключва чисто служебно, тъй като действително не е осъществен подобен. Въвежда се и спомагателен обзор, когато е настъпила краткотрайна нередовност на колата разследване на злополука или пък при промени на структурата.

Разширява се и кръга от МПС-та, които ще подлежат на механически обзор, като се включат и най-рисковата група от участници в придвижването – двуколесни и триколесни транспортни средства, високоскоростни трактори, мотопеди и атракционни МПС-та.

Между 500 и 1500 лв. ще бъде санкцията пък за неукрепен товар.

От Българска социалистическа партия възразиха, че по този начин под ударите на закона попадат освен камионите, само че всички водачи, в това число и в случай че не са укрепили ските си. На собствен ред основният секретар на Агенцията „ Автомобилна администрация” Дамян Войновски изясни, че става дума обемни товари, които не са обезопасени вярно.

Скоро наредбите ще бъдат пуснати за публично разискване. Така 500 лв. ще е санкцията при незначителна нередовност.Тя скача на 1000 лв. при обилни и до 1500 лв. при рискови неизправности при укрепването на товара. Всички тези наказания влизат в действие от май 2018-та.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР