700 млн. лв. са отпуснати за модернизирането на 500 български

...
700 млн. лв. са отпуснати за модернизирането на 500 български
Коментари Харесай

Цветанов: 500 български училища ще бъдат модернизирани със 700 млн. лв.

700 млн. лева са отпуснати за модернизирането на 500 български учебни заведения през тази образователна година. Това съобщи във Велико Търново ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ и заместител ръководител на партията Цветан Цветанов, който откри гражданския разговор " Европа в нашия дом ".


Една от главните цели на самодейността е да покаже какви задължения са изпълнени от държавното управление по време на двете години от управническия мандат, акцент на който е точно образованието.

Цветанов съобщи, че въз основа на създадения от просветителното министерство механизъм за обгръщане и задържане в системата на деца и възпитаници, над 30 000 деца са върнати още веднъж в класните стаи.

По думите му основно за развиването на образованието в България е обезпечаването на почтени хонорари на учителите, а държавното управление е поело ангажимент до края на управническия мандат през 2021 година учителските заплати да бъдат увеличени двойно. Предвидените вложения за това са в границите на над един милиард и 300 милиона лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР