700 млн. лв. е общата задлъжнялост на болниците у нас.

...
700 млн. лв. е общата задлъжнялост на болниците у нас.
Коментари Харесай

 Болниците ни имат 700 млн. лв. задължения, МЗ праща прокуристи на места 


700 млн. лева е общата задлъжнялост на лечебните заведения у нас. Това стана ясно от отговор на въпрос на министъра по опазването на здравето Асена Сербезова по време на съвещанието на отрасловата парламентарна комисия. Тя не изиска да каже имена, само че посочи, че от тези в неприятно финансово положение е поискала оздравителни стратегии. "В някои лечебни заведения са подхванати стъпки за пълномощник за излекуване положението на лечебните заведения ", сподели още Сербезова.

За някои здравни заведения ще се наложи и предоговаряне на връзки с университети, ще са нужни и законодателни промени, стана ясно от думите на здравния министър.

На различен въпрос за промяната в незабавната помощ - отговорът бе, че поради ковид и поради повишаване на цените не са започвали изпълнителите работа. Ще се търси оценител да направи ново изследване по какъв начин да се продължи.

По трети въпрос за електронното опазване на здравето Асена Сербезова изясни, че до 1 юни - през вчерашния ден са издадени 98 000 електронни прегледа, а до през днешния ден до 14 часа - са издадени 73 000. "Очевидно е, че сътрудниците са овладели техническите проблеми, издадени са посоки за лабораторни проучвания - 18 000 на брой ", сподели още тя.

По думите й "Информационно обслужване " са уверили, че всички лекари имат програмен продукт, компанията е качила нова версия на системата, работи се интензивно с компанията за премахване на бъговете.

Асена Сербезова желае и смяна в разпоредба, с цел да отпаднат хартиените предписания и посоки. news.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР