700 м е маршрутът на автобусите в Ахелой до настоящата

...
700 м е маршрутът на автобусите в Ахелой до настоящата
Коментари Харесай

Инж. Атанасов: Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканските пътища, каквито няма и Бургас

700 м е маршрутът на рейсовете в Ахелой до актуалната спирка на ул. " Цар Симеон " за пътуващите от Слънчев бряг към Бургас. Разстоянието се минава за към 3-4 минути. Това стана ясно на среща на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов с жителите на Ахелой. Тя бе проведена, с цел да се отговори на въпросите, зародили след стартирането на 15 юни на придвижването по директното трасе на обходния път на Ахелой. В нея участваха и кметовете на Ахелой Иван Георгиев и на Поморие - Иван Алексиев, заместник-областният шеф на Бургас проф. Севдалина Турманова, представители на превозвачите, осигуряващи автобусния превоз на жителите на Ахелой със прилежащите обитаеми места и други

Спирката за жителите на Ахелой, пътуващи с публичен превоз, както и до момента ще е на ул. „ Цар Симеон ". Автобусите, идващи от Слънчев бряг и продължаващи за Бургас ще влизат по ул. „ Цар Симеон ", ще минават по улиците „ Рила ", „ Черно море ", „ Струга " и по-късно още веднъж по ул. „ Цар Симеон " ще доближават до актуалната спирка. По този метод не се прави рисков ляв завой, каквито изказвания има.

Инж. Атанасов и кметовете на Несебър, Поморие и Ахелой разискаха опцията за построяването на спомагателна връзка за влизане в град Ахелой от съществуващото кръгово кръстовище на път I-9 с пътя за Равда и по общински пътища. Дължината й е към 480 м. Утре стартират геодезическите заснемания и през идната седмица се планува да започват и строителните работи, които ще бъдат изпълнени взаимно с община Несебър. Разгледани са разнообразни разновидности и е определен допустимо най-оптималният вид за влизане от Слънчев бряг към Бургас.

С построяването на тази връзка Ахелой ще има два входа и два изхода към републиканската пътна мрежа, каквито нямат и регионалният център Бургас, както и всички други обитаеми места по Южното Черноморие. Връзката на пътуващите от Слънчев бряг към Ахелой с първокласния път се реализира чрез новото кръгово кръстовище на път I-9 Слънчев бряг - Бургас и третокласния път III-6009 Каблешково – Ахелой. Кръстовището е на към 300 метра от града. За пътуващите от Ахелой към Слънчев бряг има две благоприятни условия посредством новото кръгово кръстовище или посредством десен завой преди връзката за Равда.

С построяването на обходния път и въвеждането му в употреба, преди началото на дейния туристически сезон, се улеснява пътуването по път I-9 Слънчев бряг – Бургас и се покачва сигурността на придвижване. С построяването на обходния път интензивният директен трафик към този момент не минава през Ахелой, с което се опазва живота и здравето на жителите на града и се понижава заплахата от тежки пътни произшествия, безапелационни са кметовете от района.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР