700 грама картофи, шест домата, 50 грама кашкавал, червен пипер, 300

...
700 грама картофи, шест домата, 50 грама кашкавал,
червен пипер, 300
Коментари Харесай

Личният Готвач На Тодор Живков Разкри Любима Рецепта На Първия! Мусаката На Бай Данчо Няма Равна!

700 грама картофи, шест домата, 50 грама кашкавал,
червен пипер, 300 грама прясно мляко, едно яйце,
една лъжица брашно, черен пипер, магданоз, сол на усет.

Начин на подготвяне:

Първо е належащо да си задушим нарязания на ситно лук и една част от доматите в половината от мазнината. Задушаваме ги, до момента в който си останат единствено на мазнинка. След това прибавяме към тях каймата, аления пипер, черния пипер, ситно нарязания магданоз, малко вода и сол на усет, написа " За дамата ". Разбъркваме хубаво тази примес и я задушаваме, до момента в който още веднъж остане на мазнинка.

След това си обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета или по този начин, както ви е комфортно Взимаме една тава и в нея нареждаме кръгчета домати, а върху тях филийките от картофи – една до друга.

Върху картофите си разстиламе сместа с каймата, а от горната страна отново се слагат кръгчета картофи и още веднъж кръгчета домати. Заливаме с вода и слагаме мусаката да се пече във фурната. След като забележим, че е към този момент добре изпечена, я заливаме със примес от яйцата, млякото, брашното, сол на усет.

А най-отгоре я поръсваме с настъргания кашкавал и връщаме назад за малко във фурната да се допече. Бай Данчо няма потребност от реклама, заради това няма да ви хвалим мусаката му. И сами може да се сетите какво знамение става, ушите да си изядеш. Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР