700 000 дози ваксини срещу COVID-19 очаква страната ни през

...
700 000 дози ваксини срещу COVID-19 очаква страната ни през
Коментари Харесай

Има ли интерес към „зелените коридори“ за ваксинация?

700 000 дози ваксини против COVID-19 чака страната ни през месец април, а до края на тази седмица - над 200 дози. Има ли обаче търсене в възобновените " зелени коридори "?

Повече от 80 км пътуват семейство Попови, с цел да се имунизират. Във вилната зона, в която живеят, няма пункт. Казват, че годините и заболяванията им са повече и в този момент ще са по-спокойни.

До обяд във имунизационния пункт на „ Пирогов “ бяха ваксинирани към 30 души. Пред болничното заведение екипът ни среща и мъж, който има непокътнат час през електронния портал. От медицински център в кв. „ Младост " е пренасочен да изчака реда си за ваксина тук.

Право на избор за тип ваксина няма, има единствено за втора с РНК.

Приоритетно в болница „ Св. Иван Рилски “ имунизират хората, които са се записали през електронната система, само че не връщат, който е пристигнал на т. нар зелен кулоар, има към 300 дози от „ АстраЗенека “, имунизираните от сутринта са 15.

Все още не е ясно по кое време ще има различен тип ваксина за всеобщата имунизация. Междувременно стана явен графикът за доставки:

„ От 5 април до края на месеца, през 7 дни, регулярно ще получаваме по 62 010 дози от „ Пфайзер “, на следващия ден получваме 51 600 дози от „ Модерна “ по проект. По отношение на " АстраЗенека в сряда чакаме 151 200 дози ", заяви министър Костадин Ангелов.

До края на седмицата България чака 230 000 дози ваксини против COVID-19, а за целия април - 700 000.

„ Тази или другата седмица чакаме, че ще достигнем върха на заразата/ пика на третата вълна “, сподели Ангел Кунчев.

„ 436 513 имунизирани и 240 000 оздравели, които също имат антитела, на процедура чакаме 370 000 ваксини в допълнение. Може да натиснете крепко по имунизационната стратегия “, съобщи министър председателят Борисов.

Здравните управляващи увериха, че са обезпечени задоволително количества Ремдесивир, лекарства, дезинфектанти и О2 за лекуването на пациентите с новия вирус.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР