70-те руски дипломати и служители, за които се твърди, че

...
70-те руски дипломати и служители, за които се твърди, че
Коментари Харесай

Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат България днес

70-те съветски дипломати и чиновници, за които се твърди, че са употребявали дипломатическата активност като прикритие, се чака да изоставен България до края на деня.

Премиерът в оставка Кирил Петков разгласи във вторник експулсирането на въпросните чиновници:

" Които нашите служби са разпознали като хора, които са свързани в огромна степен с техните служби и са работили против ползите на нашата Родина. Също желая да кажа, че това не е по никакъв метод експанзия към съветския народ, нямаме нищо срещу тях. Просто, когато непознати държавни управления се пробват да работят и да се месят във вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този вид дейности и в неделя чакаме един по този начин цялостен аероплан от 70 места да замине назад за Москва ".

По информация от Министерство на външните работи вербална нота с имената на 70 чиновници на дипломатическата задача е била връчена на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. В нотата се декларира упованието Русия да закрие краткотрайно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие краткотрайно консулството си в Екатеринбург.

По-рано българският министър председател отхвърли ултиматума на съветския дипломат да бъде анулирано решението за изпъждане на 70-те чиновници.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР