70 секции от общо 740 все още чакат да предадат

...
70 секции от общо 740 все още чакат да предадат
Коментари Харесай

Броенето на гласовете в Бургас: 70 секции все още чакат да предадат протоколите си

70 секции от общо 740 към момента чакат да предадат протоколите си в Бургас. Този развой по време на предходните избори при сходна изборна интензивност е приключвал към 2-3 часа през нощта.

„ Протоколите се оказаха непреодолима спънка за секционните комисии. Броенето на два разнообразни масива с данни е съществено предизвикателство за хората в комисиите. Протоколи, които видях тази нощ, не бях виждал до момента. Върнахме толкоз доста комисии, да си преброят още веднъж гласовете, тъй като записаното в протоколите беше непоправимо “, изясни ръководителят на РИК Михайл Хаджиянев.

Започва разпределянето на машините към изборните секции

Той напомни, че съгласно закона в случай че нарушаванията в протокола са толкоз съществени, че те не могат да бъдат поправени на място, се постанова членовете на съответната секция да бъдат върнати. Според Хаджиянев хората са бързали и са показали немарливост при попълването на протоколите.

В Бургас към 7 часа сутринта на 3 април са обработени данните от 600 секции , което е към 82%. Води ГЕРБ-СДС с 27,65%, следвани от ПП-ДБ с 22,54%, а след тях се подреждат „ Възраждане “ с 15,54%, Българска социалистическа партия за България с 8,93%, Движение за права и свободи с 6,31% и Има Такъв Народ с 4,48%.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР