70 полицаи от Кърджали са включени в опазването на обществения

...
70 полицаи от Кърджали са включени в опазването на обществения
Коментари Харесай

70 полицаи пазят реда на студентския празник в Кърджали

70 служители на реда от Кърджали са включени в опазването на публичния ред и контрола по пътищата за днешния студентски празник, осведомят от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Служители на РДПБЗН-Кърджали ревизираха 30 обекта в региона, като са инспектирали ограниченията за пожарна сигурност. 18 от тестваните са места за настаняване- хотели, къщи за посетители, хижи и 12- заведения. За 3 обекта, където са открити нарушавания, са издадени противопожарни разпоредби, допълват от ОД на Министерство на вътрешните работи.

70 чиновници от охранителна и пътна полиция се грижат за публичния ред и безвредното придвижване по време на студентския празник. Засилено е полицейското наличие край заведения, където се устройват тържества, както и на оживени публични места – гари, автогари, базари.

Специализирани интервенции ще бъдат отдадени на пътната сигурност с акцент върху контрола за съблюдаване на скоростните режими, правоспособността на водачите, приложимост на алкохол и наркотични субстанции,предупреждават от дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Кърджали. При претрупан трафик органите на реда имат подготвеност за подкрепяне на придвижването в проблематичните сектори.

Дежурни групи за реакция при сигнали за закононарушения и катастрофи са основани в районните полицейски ръководства на област Кърджали. Полицията приканва жителите при видяни нарушавания неотложно да подават сигнали на тел.112 или в най-близкото ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР