70% подкрепят въвеждането на доброволна военна служба. Това показват данните

...
70% подкрепят въвеждането на доброволна военна служба. Това показват данните
Коментари Харесай

70% подкрепят въвеждането на доброволна военна служба

70% поддържат въвеждането на доброволна военна работа. Това демонстрират данните на предаването „ Референдум” на Българска национална телевизия.

Идеята има мощната поддръжка на хората в страната. От живеещите в София – 59% са дали своят вот „ за”, а едвам 40 на 100 не утвърждават въвеждането на доброволната военна работа.

Повече от половината интервюираните са на мнение, че казусът с дефицита на военнослужещи може да се реши посредством увеличение на заплатите, стъпка която министерството на защитата към този момент направи, а желанието на отрасловия министър Красимир Каракачанов е и следващата година заплатите на военните да бъдат нараснали още веднъж.

Алтернативата за попълване на некомплекта в армията съгласно феновете на „ Референдум” е въвеждането на наложителна (31,7%) или доброволна военна работа (27%). В същото време съгласно съвсем 72 % от интервюираните въвеждането на доброволна военна работа ще възпита на ред, дисциплинираност и национализъм младежите.

84,9 на 100 са на мнение, че военната специалност ще даде късмет на по-бедните младежи да получат специалност и кариера.

69 на 100 споделят, че с въвеждането на доброволна военна работа ще се увеличи националната сигурност. А малко над 46% виждат и стопански изгоди за страната, в случай че концепцията се осъществя.

В същото време над 51% от участвалите в изследването споделят, че биха предложили на детето или внука си да се запише на доброволна военна работа, а 39 на 100 биха го посъветвали да избере професионална кариера на боен.

В предаването „ Референдум” участваха някогашният шеф на Главния щаб на сухопътните войски в България генерал-лейтенант Кирил Цветков, генерал-майор Съби Събев от Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик”, полковникът от запаса Манол Тенчев, журналистът Бойко Станкушев, общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера и Венци Мицов от „ Глас народен”.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов е за въвеждането на доброволна военна работа. Преди предлагането на Обединените патриоти да бъде импортирано в Народното събрание, ще се изчакат окончателните планове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР