70% от населението на Испания вече е със завършен ваксинационен

...
70% от населението на Испания вече е със завършен ваксинационен
Коментари Харесай

70% от испанците са напълно ваксинирани, ускоряват ваксинацията на учениците

70% от популацията на Испания към този момент е със приключен имунизационен цикъл против ковид. Този % беше доближат с две седмици забавяне от плануваните в проекта на държавното управление периоди, само че управляващите изясняват забавянето с отпускарския сезон. Въпреки това министър председателят Педро Санчес назова процеса на имунизация " най-хубавият урок по национализъм " и благодари на сънародниците си за проявената отговорност да се имунизират без това да е наложително.

34 седмици след началото на процеса на имунизация в Испания, изцяло имунизирани са над 33 милиона и 370 хиляди души и са сложени 66 милиона и 100 хиляди дози от другите ваксини против Covid-19. Следвайки проекта за имунизация, първи бяха имунизирани най-уязвимите групи като медицинските служащи и жителите на старческите домове, а по-късно прецизно се спазваше реда по възраст.
 Компютърна неточност докара до разкриването на персоналните данни на хиляди имунизирани в Мадрид Компютърна неточност докара до разкриването на персоналните данни на хиляди имунизирани в Мадрид
Данните на хиляди поданици на испанската самостоятелна общественост Мадрид бяха разкрити заради неточност в системата за сигурност на районното зд...

Според министъра на опазването на здравето Каролина Дариас страната би трябвало да бъде давана за образец, тъй като за по-малко от година понижи смъртността от ковид от 12,9% по време на първата вълна до 0,1% през петата.

В момента се обмисля дали на рисковите групи да бъде поставяна трета доза и се бърза с имунизацията на учениците преди началото на образователната година. Премиерът на района на Мадрид Изабел Диас Аюсо увери, че на първия образователен ден " към 85% от учениците сред 12 и 19 години ще бъдат с най-малко една доза ваксина ", съобщи БНР. Ще имунизират и 221 афганистански бежанци, които испанските управляващи изведоха от Кабул и в този момент са в Кастилия и Леон.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР