70% от интензивните легла в страната са заети. Това обяви

...
70% от интензивните легла в страната са заети. Това обяви
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: 70% от интензивните легла в страната са заети

70% от интензивните кревати в страната са заети. Това разгласи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.
„ Продължават диалозите за обезпечаване на спомагателни количества ваксини. Това стана факт посредством и на напъните на българския министър председател, който с още 5 страни изиска правдивост в разпределението”, сподели още той.
"Броят на настанените в лечебните заведения е доста по-висок от втората вълна, само че лечебните заведения не престават да се оправят с тази обстановка. България ще се оправи с тази трета вълна. Всички лечебни заведения са готови ", добави Ангелов.
Той обави, че през вчерашния ден е взето решение и за втора доставка на Ремдесивир, тъй че всички потребности на лечебните заведения ще бъдат покрити.
"Третата вълна е по-различна със следното – медиците, които са имунизирани по време на първата фаза на имунизация, в този момент не се разболяват и не боледуват. С това осигурихме в този момент да нямаме дефицит на личен състав в лечебните заведения – т.е. да осигурим нашите воини на първа линия на бойното поле ", уточни още здравният министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР