70-метровият пилон на Чинията на връх Бузлуджа да бъде превърнат

...
70-метровият пилон на Чинията на връх Бузлуджа да бъде превърнат
Коментари Харесай

Предлагат 70-метров Христос върху Чинията на Бузлуджа

70-метровият стълб на Чинията на връх Бузлуджа да бъде трансфорат във величествена скулптура на Исус Христос, предлага старозагорец в публично писмо до регионалния шеф Гергана Микова.

Това е едно от най-дръзките оферти за бъдещето на неповторимото оборудване, чакащо реда си за изследване от комисията, която ще би трябвало в скоро време да вземе решение по какъв начин постройката да бъде санирана и непокътната, заяви "Монитор ".

Авторът на предлагането припомня, че най-яркият знак на Рио де Женейро инсталираната върху 709-метровия рид Корковадо през 1931 година скулптура на Спасителя е единствено 39,6 м висока, а нашата щяла да стане спомагателен магнит за туристи и поклонници със 70-те си метра.

От регионалната администрация подсетиха, че след построяването й Чинията, за която имаше концепция да бъде трансферирана от страната на Българска социалистическа партия, само че заради финансови проблеми алените отхвърлиха да я стопанисват, е била част от националния парк-музей „ Шипка-Бузлуджа “, чиито монументи са били охранявани от Министерство на вътрешните работи. За малко време, заради липса на задоволително средства, полицията прибрала своите хора от региона, само че няколко месеца по-късно се върнала назад край Паметника на Свободата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР