70-годишният Здравко П. от банското село Вишнево почина в болницата

...
70-годишният Здравко П. от банското село Вишнево почина в болницата
Коментари Харесай

70-годишен гъбар почина след отравяне с мухоморка

70-годишният Здравко П. от банското село Вишнево умря в болничното заведение в Смолян от отравяне с мухоморка, предава marica.bg. Пенсионерът ял от гъбите предишния четвъртък. Мъжът бил признат в Отделението по упойка и интензивно лекуване в смолянската болница в събота в доста тежко положение. Лекарите положили старания да го спасят, само че провалите от токсините били необратими и той умрял от тежка чернодробна непълнота. Пенсионерът самичък споделил на лекарите, че е ял мухоморка. 



Според шефа на Интензивното поделение доктор Красимир Събев признаците на Пинчев били тъкмо като след консумация на мухоморка. След такова отравяне има ярък интервал от 24 до 48 часа, в които пациентът нямал недоволства. 

" Бях поръчал, в случай че има други, които са яли от тези гъби, да се обадят. Когато разговарях с негови близки, им споделих, че вероятността е неприятна. Отровната гъба скапва черния дроб, а след това и бъбреците. Най-вероятно е мухоморка, не знам обаче какъв тип е била - алена или зелена. Мъжът е гъбар и ги познава. Казва, че е ял ядливи гъби, само че очевидно някоя е попаднала и е била съдбовна. След 48 часа са първите недоволства и нормално тези заболели умират ", описа доктор Събев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР