70-годишният Стефан с прякор Автографа е признат не само за

...
70-годишният Стефан с прякор Автографа е признат не само за
Коментари Харесай

Половин милион звездни автографа събра Стефан от Пловдив


70-годишният Стефан с прякор Автографа е приет освен за една от емблемите на родния му Пловдив, само че и за топчешит на България. Събирач № 1 на подписи у нас къта в 500 тетрадки подписите на 500 хиляди международни и наши звезди. Легендата на Филибето сподели за България Днес, че през живота си с незначителни изключения не е правил нищо друго, с изключение на да преследва звезди.
Трудовият му стаж се побира на половината от пръстите на едната му ръка. „ Работил съм на няколко места, само че не повече от по 2-3 месеца “, признава Стефчо. За напълно малко е бил и библиотекар в Града под тепетата. Днес едвам свързва двата края с инвалидната си пенсия от 549 лв..

Чешитът е безапелационен, че за него най-ценният параф от неповторимата му колекция е на Далай Лама. „ Оказа се, че е имал няколко интервенции “, споделя Стефчо Автографа. На второ място по значимост в персоналната му ранглиста е подписът на Михаил Горбачов.

„ Взех подпис от него на 3 март на Шипка “, спомня си той. Българинът, който всеки миг влиза в Гинес, има подписите на популярния руски оръжеен занаятчия Михаил Калашников, на холивудското величие Робърт де Ниро, а в София съумял да получи парафа и на италианската легенда София Лорен . Той събира подписите в продължение на 50 години. Към днешна дата само съжалява, че не е свил фамилно гнездо.

          
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР