70-годишният певец казва, че нервите и стресът са най-големия бич,

...
70-годишният певец казва, че нервите и стресът са най-големия бич,
Коментари Харесай

Ошушкват го! Данъчните взимат къщата за гости на Милко Калайджиев

70-годишният артист споделя, че нервите и стресът са най-големия камшик, готви се да живее 100

 

4-годишната сага сред данъчните и фолкпевеца Милко Калайджиев наподобява да е на финалната права , откакто Национална агенция за приходите публично разгласи Калайджиевата къща в свиленградското село Мезек за обмен. Началната цена на търга през май е 600 000 лв.. Известният реализатор неведнъж декларира, че води правосъден спор с данъчните за къщата с вярата тя да си остане негова, написа Уикенд.

 

„ С Национална агенция за приходите водим каузи от години. Делата си вървят, ние ги съдим, по-късно те ни съдят и по този начин. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и даже да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам “, кълне се бащата на фолка. Миналата година той споделя, че за 71-годишния си живот е схванал, че нервите и стресът са рискови за здравето и гледа да ги заобикаля. Нещо повече – готви се да надживее баба си , умряла на достолепните 103 години. Милко продължава да пее и се радва на непрекъснати предложения за участия. Това му носи освен доходи, само че и години за пенсия, каквито той няма, макар че е надхвърлил 70-те.

Милко Калайджиев е измежду най-работливите във фолка освен поради дейното си наличие на сцената, а и поради любовта му към работата. През годините земеделието е неизменима част от неговото всекидневие, отдадено преди време на това да изучи синовете си. Днес към този момент те са поели своя път и сами печелят, а съгласно Милко в България ще оцелеят единствено едрите земевладелци, които получават дотации. Певецът не се занимава към този момент с развъждане на дини и друга полска продукция, зарязал е и напъните да припечелва от близкия язовир. Въпреки това по през целия ден не сяда и все намира какво да ремонтира и майстори в дома си и къщата за посетители. Милко споделя, че доста от удобствата в нея са негово персонално дело, само че не желае да признае, че му е мъчително да се раздели с нея.

В края на 2019 година е оповестено, че къщи за посетители в България би трябвало да върнат общо 46,4 млн. лева като резултат от инспекцията на Държавен фонд „ Земеделие “ в обектите, направени с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007-2013 година Тогава излиза наяве, че фолкпевецът би трябвало да върне към 304 хиляди лв. за къща за посетители за различен селски туризъм в село Мезек.

Мястото е красиво и очевидно е направено с доста обич и предпочитание. Върху един декар е издигната къща с пет съвременно обзаведени стаи с всички улеснения . В обявата на данъчните се отбелязва, че постройката е в чудесно положение. Самият Милко в края на предходната година се хвали, че прави всичко допустимо да подържа чудесно парцела и на гостите му да е комфортно и незабравимо. Засега обаче страната в лицето на Национална агенция за приходите е на път да го лиши от къщата за посетители , като желае не 304 000, а 600 хиляди лв. за нея като първична сума на търга през май.

Ако апетитното място се продаде, на Милко може и да се наложи да го гледа по-младата от него с 22 години брачна половинка. Той неведнъж афишира къде на смешка, къде съществено, че се надява на това. Засега гледа да не се тормози и да живее умерено измежду хората, които обича.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР