70-годишна жена от Пазарджик стреля по бездомни кучета, но погрешка

...
70-годишна жена от Пазарджик стреля по бездомни кучета, но погрешка
Коментари Харесай

70-годишна простреля неволно мъж в Пазарджик, искала да сплаши кучета

70-годишна жена от Пазарджик стреля по бездомни кучета, само че простъпка уцели 42-годишен мъж. Раненият е чиновник на ВиК, само че не е съществено потърпевш.

В пазарджишкия квартал „ Запад “ описват, че от месеци живеят в боязън поради глутница бездомни кучета.

„ Нападали са ме. Аз постоянно с пръчка вървя до детската кухня, имаме бебе. Спускат се. Има едно черно, спуска се в краката “, сподели Росица Панделиева, съседка.

Цяла нощ кучетата вият пред къщата на 70-годишната Мария Йончева. „ И аз към този момент не изтраях. Това беше цяла нощ. Синът ми не може да спи. И крещя: ще изляза да ги сплаша, имам въздушна пушка “, описа тя пред bTV.

Трудноподвижната жена заема стрелкова позиция. „ И аз излязох с пушката и очаквам да видя, като няма хора, тъй като мога да уцеля някой, да не съм толкоз елементарна в този момент. Кучето пристигна и след него – половин метър няма никой, няма служащи да минават. И аз в същото време създадох изстрел. И като изщрака пушката, внезапно се изправи един човек, и се спря по този начин “, добави Мария Йончева.

Сачмата попада в бузата на чиновник на ВиК. „ След десетина минути пристигна едно момче, тропа на вратата, вика, рита вратата. И сподели: „ Току-що са простреляли татко ми в бузата “, сподели тя.

Жената съжалява за случилото се.

„ За наслада, той не е съществено потърпевш, прегледан е в болница. По случая има формирано досъдебно произвеждане. Оръжието е конфискувано, а дамата не е арестувана заради здравословни проблеми “, сподели представителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Полицаите не повярвали, че трудноподвижната жена е съумяла да зареди и стреля с пушката, само че Мария Йончева има стрелкови опит.

„ Ами, татко ми беше ловец от едно време. На военно съм ходила като съм била ученичка “, добави тя.

Пострадалият мъж съобщи, че няма желание да завежда правосъден иск против старата жена и не желае гласност.

От община Пазарджик оповестиха, че непрестанно се пробват да овладеят популацията от безстопанствени кучета и единствено за предходната година са обработили и заловили 154 животни.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР