70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца

...
70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца
Коментари Харесай

Американец получи 1,1 милион долара сметка за лечение на коронавирус

70-годишен американец, инфектиран с ковид и приет в болница за два месеца в болница в Сиатъл, получи фактура от 181 страници на обща стойност 1,1 милион $. Историята, споделя seattletimes.com.
Майкъл Флор е най-дълго лекуваният пациент в Съединени американски щати. Той бил признат на 4 март в Шведския медицински център " Исаква " в Сиатъл и остава там цели 62 дни. Флор е бил толкоз болен в един миг, че се е наложило сестрите в болничното заведение да държат телефона до ухото му, с цел да се сбогува със фамилията си. По-късно самият пациент изяснява, че няма спомен от случилото се и е виждал единствено силуети на хора в защитни костюми към себе си. Майкъл Флор е бил в толкоз тежко положение, че съгласно лекуващия му доктор на процедура е нямало орган, който да не е отказвал. Въпреки това той се възвръща, поради което е наименуван от личния състав в болничното заведение „ Детето-чудо “. Този прякор, макар че Флор е на 70 години, му е даден, защото той се е родил в същата болница през 1950 година. Пациентът напуща лечебното заведение на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския личен състав.
Сърцето му обаче „ съвсем спряло за повторно “, когато той получил дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 $ за престоя и лекуването му. В дългата фактура се разказват в детайли грижите, които са били полагани за него. Само престоят му в реанимация, да вземем за пример, е оценен на 9 736 $ дневно,  82 000 $ за потребление на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 $ за грижата „ финален късмет “, когато положението му с заплаха за живота е заело лекарите в продължение на два дни и още доста други. Общо над 3 000 позиции със суми се съдържат в дългата 181 страници фактура.
Майкъл Флор споделя, че след всички страсти в последните два месеца, в този момент се прибавя и още една – виновност. „ Чувствам се отговорен, че оцелях. Питам се: „ Защо аз? “, „ Защо се случи на мен, с какво го заслужих? “. Като виждам сметката усещам още по-голяма виновност, че съм оживял “, споделя той.
Майкъл Флор въпреки всичко евентуално няма да би трябвало да заплаща нищо от гигантската сметка. Той има осигуровка Medicare. Освен това заразилите се с ковид могат да се възползват от гигантският проект за помощ на американската стопанска система, признат от Конгреса. Той включва бюджет от 100 милиарда $ за компенсиране на частните застраховки и лечебните заведения, лекуващи пациентите, жертви на COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР