70 деца от Основно училище Свети Иван Рилски във Варна

...
70 деца от Основно училище Свети Иван Рилски във Варна
Коментари Харесай

Безплатен топъл обяд за ученици от варненско училище

70 деца от Основно учебно заведение " Свети Иван Рилски " във Варна ще получават безвъзмезден топъл обяд тази зима. Кампанията е на Българския червен кръст и е ориентирана към деца от обществено слаби фамилии.

Варна
Близо 3 месеца част от възпитаниците на варненското учебно заведение " Свети Иван Рилски " ще получават топла храна. Най-важното изискване да се хранят гратис е постоянно да посещават учебно заведение.Юлияна Иванова - зам.-директор на ОУ " Св. Иван Рилски " - Варна: Една от ограниченията да ги задържим в учебно заведение, е да пристъпим към този план " Топъл обяд ". Много от децата са от обществено слаби фамилии, от ромски генезис, от уязвими групи. Милена Сиракова - БЧК-Варна: Целта е да подпомогнем фамилиите през зимния интервал, когато е по-тежко, тъй като всички деца са от фамилии в затруднено състояние.
Част от учениците са настанени в спешен център. Семействата им остават без покрив, откакто община Варна събаря част от противозаконните къщи в ромската махала " Максуда ".
Юлияна Иванова - зам.-директор на ОУ " Св. Иван Рилски " - Варна: Всичко това демотивира родителите да ги водят постоянно на учебно заведение.
Учителите се надяват още, че по време на акцията децата ще се научат да се хранят здравословно.
Валенсия Спиридонова: Вчера доста хубава беше лещата. И топла плюс това!Юлияна Иванова - зам.-директор на ОУ " Св. Иван Рилски " - Варна: Това са деца, които нямат привички за хранене, постоянно ядат каквото им попадне.
В менюто наложително участват чорба, пресни плодове и зеленчуци.Стойността на плана е 14 хиляди лв., като част от парите са дарени от австрийски жител. Освен храна, децата ще получат още облекла и образователни принадлежности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР