70 000 лв. или с ДДС 84 000 лв. са

...
70 000 лв. или с ДДС 84 000 лв. са
Коментари Харесай

С три машини за 84 хиляди лева почистват софийските тротоари

70 000 лева или с Данък добавена стойност 84 000 лева са дадени от Столична община за закупуването на три машини, с които да се почистват столичните тротоари и градинки без да се подвига прахуляк. Трите машини са дадени на регионите Надежда, Възраждане и Илинден .

Акцентът при прахосмукачките е тяхната функционалност да събират прахта и да не усилват ФПЧ във въздуха, разгласи зам.кметът по екологията Йоана Билева, която показа машините. Една от машините ще бъде употребена и за разчистване на алеите в Северния парк.

Район Красно село също е изискал да му бъде закупена такава техника.

Вчера са регистрирани на три станции превишение в нормите на замърсяване на въздуха, само че все пак те остават на междинните равнища.

Столичен инспекторат е бил на инспекция в регион " Слатина ", като е санкциониран един строителен обект поради замърсяване на тротоарната повърхност.

От началото на годината са направени 470 такива инспекции , написани са 96 акта от които 45 са на физически лица. Останалите актове са на юридически лица.

Йоанна Балева приканва хората, които към момента се отопляват на твърдо гориво, да подадат заявки за замяна на печките, защото към момента има свободни финансови средства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР