“7 юни 1990 г, легендарният милионен митинг на СДС от

...
“7 юни 1990 г, легендарният милионен митинг на СДС от
Коментари Харесай

Диляна Ценова за Васил Терзиев, антикомунизма и Петър Младенов: “Манджурският кандидат” отказва да назове дори името на съпругата си

“7 юни 1990 г, именитият милионен протест на Съюз на демократичните сили от Орлов мост до хотел Плиска ”. За неолибералите от други градове, които назовават през днешния ден “дребнотемие ” роднинските връзки на претендента за кмет на София от Държавна сигурност и не са взели участие в това епохално събитие, тя напомня, че тогава се протестираше предизборно против комунистическото ръководство на страната. Така стартира описа си писателката Диляна Ценова Гогова, която е среди най-изявените лица на актуалната литература, във връзка агентурното минало и родството с Петър Младенов на претендента за кмет на София от “добрите сили ” Васил Терзиев.

 

“Премиерът се споделяше Андрей Луканов, а ръководител на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия, прекръстен за една нощ на “президент ”, без да е взел участие в демократични избори – беше Петър Младенов.

В. Терзиев му се пада племенник по майчина линия. А пък майката на Васил Терзиев е била офицер в Държавна сигурност. По бащина линия множеството му родственици, в това число татко му, са заемали управителни постове отново в Държавна сигурност ”, прецизира тя.

 

Авторката позволява, че ще зародят спомагателни въпроси и контра разбори, все едно социализмът е върлувал в дълбока античност и единствено от хрониките наднича.

 

 

“Един пребоядисан антикомунист пресмята през какъв брой ребра е родството на Терзиев с Петър Младенов, толкоз далечно го изкарва, та напряко се залива от смях, че този факт въобще се загатва в общественото пространство. В същото време “Манджурският претендент ” отхвърля да назове даже името на брачната половинка си, която може да е да вземем за пример племенница на Тодор Живков или на Леонид Брежнев, но доста далечна. Защо не? ”, пита Гогова.

 

Жалко е всичко това, другари, и тъжно. Троловете тъкмо в този момент се готвят и репетират съществено по тематиката “Политбюро и Държавна сигурност – хора от народа, трудещи се като всички нас! ” Най-сетне танковете пристигнаха, приключва коментара си тя.

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР