7 пожарни автомобила, 2 за управление на сили и средства

...
7 пожарни автомобила, 2 за управление на сили и средства
Коментари Харесай

България изпрати 50 огнеборци със седем коли и техника на помощ за пожарите в Гърция

7 пожарни автомобила, 2 за ръководство на сили и средства и 6 логистични отпътуваха за Гърция с 50 огнеборци. Те ще се причислят към двайсетте огнеборци с два пожарни автомобила, които към този момент са в южната ни съседка и оказват помощ в битката с пожарите, провокирани от високите температури там. 

Така, на процедура, на терен страната ни ще има 70 пожарникари. Всички те, за момента, ще бъдат локирани в Солун, заяви основен комисар Александър Джартов - шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", пред БНР. Той посочи, че помощта е проведена по механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз. 

" Има представители за подкрепяне на сътрудниците от Гърция и от службите в Румъния, в Полша, в Словакия. Те са, както е нашият екип - с пожарни коли и пожарникари, като в допълнение са изпратени от Франция и от Италия по 2 самолета, които да подкрепят гасителните дейности ". Българските огнеборци, които към този момент работят на терен. " Те откриват, най-малко в региона, в който се намират, че за момента, без значение, че прогнозите са за усложняване на пожарната конюнктура е относително естествена за сезона, към този момент реагираха на два пожара, като вторият беше през вчерашния ден, загасиха площи, които са със сухи треви и ниска растителност от порядъка на 20 хектара ", сподели Джартов. Първият екип от 20 огнеборци ще остане в Гърция до 1 август, а вторият екип ще работи там до 28 юли, като съгласно ситуацията ще бъде преценено дали да има ротация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР