7 от общо 32-ма души, обвинени в наркотрафик са задържани

...
7 от общо 32-ма души, обвинени в наркотрафик са задържани
Коментари Харесай

МВР издирва 25 души за наркотрафик

7 от общо 32-ма души, упрекнати в наркотрафик са арестувани под стража. За част от останалите е издадена Европейска заповед за арест. Това разгласи на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров по отношение на неутрализирането на проведена незаконна група за опиати предходната седмица, когато бяха разрушени две оранжерии за опиати, едната от които в Русе като имат данни и за още такива пространства, съобщи БГНЕС.
„ Преди към две години беше публикувана брошура на територията на София с название „ Те тровят вашите деца “ със фотоси на лица, за които към оня миг се твърдеше, че са разпространители на наркотични субстанции. Част от тези лица са от тази проведена незаконна група, която беше обезвредена предходната седмица “, съобщи Петров.
Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев изясни, че групата се е ръководела от трима души като не цитира имената им и добави, че те са работели в три посоки.
„ Едното направление е продажба на наркотични субстанции на едро, търговия с 50 и повече кг високорискови субстанции - хероин, кокаин, коноп, екстази, съвсем цялата палитра от съществуването на такива вещества у нас. Второто направление е дилърска мрежа , построена от самите тях. Третото е в нощните заведения и по празненствата главно като те са предложили наркотични субстанции “, уточни той и добави, че те са продавали и на по-малки групи на територията на София.
Тренчев уточни, че някои от членовете на групата са се включвали непринудено, а други са били принуждавани със мощ.
„ Упражнявано е принуждение. Имало е нанасяне на телесни повреди, със закани “, изясни той и акцентира, че множеството участници в групата не са знаели за кого работят, и сега водачите на групата са измежду търсените.
Според него групата е работила от 4 - 5 години, като в полезрението на проверяващите е от 2 години и половина.
Попитан до каква степен е стигнала инспекцията на Българската организация по сигурност на храните, Петров сподели, че се работи интензивно по случая, предоставен му от основния прокурор Сотир Цацаров.
Изискани са документи, предоставено е на АДФИ да направи инспекция на посочените контракти във предоставеното от основния прокурор “, посочи ръководителят на спецпрокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР