7 от домуващите и 6 души от персонала на Дома

...
7 от домуващите и 6 души от персонала на Дома
Коментари Харесай

В дом за стари хора в Старозагорско 11 души с COVID-19

7 от домуващите и 6 души от личния състав на Дома за остарели хора в село Старозагорски бани са с позитивни резултати за ковид след осъществена инспекция на място с бързи антигенни проби. Това оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Стара Загора.
Тестовете са направени нощес, 11 ноември, след получена информация по обяд от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) в Стара Загора за настанени в обществената институция със подозрение на COVID-19. 
 Свършиха леглата за COVID-19 в най-известната болница в Стара Загора Свършиха леглата за COVID-19 в най-известната болница в Стара Загора
112 диагностицирани с COVID-19 пациенти са приети в болница в УМБАЛ " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора към 8:00 часа на 12 ноемвр...
При инспекцията с бързи антигенни проби са изследвани всички 67 домуващи и 34-ма души от личния състав. На 13-те души с позитивни резултати са взети проби за проучване по метода PCR и при 11 от тях резултатът от бързия тест се е удостоверил.
От РЗИ са направили последна стерилизация на целия дом. Обособен е бранш за изолираност на хората, инфектирани с COVD-19, и е наложена 14-дневна карантина на Дома за остарели хора. Хората от личния състав с позитивни резултати са изведени за домашно лекуване. От инспекцията оповестяват още, че от 11-те диагностицирани с ковид, трима са с лека симптоматика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР