7 месеца след като преляха реките в Карловско и наводниха

...
7 месеца след като преляха реките в Карловско и наводниха
Коментари Харесай

След наводненията: Жители на Каравело недоволни от парцалив мост

7 месеца откакто преляха реките в Карловско и наводниха цели села, проблемите в Каравелово не престават.

Временният мост, който свързваше двете елементи на селото, в този момент е затворен поради високи равнища на реката. Има ли нова заплаха?

Мостът е краткотраен и се слага с социална поръчка. В последните 4 месеца жителите на селото го употребяват, с цел да минават от едната до другата страна на селото.

Десетки хора обаче показват неодобрение поради положението на моста, назовават го " дрипав “.

" Този мост коства доста публични средства и беше инсталиран относително късно – в средата на януари, от времето, от което беше обещан. Според нас, защото ние наблюдавахме самия монтаж, той не е инсталиран професионално за обезпечаването на сигурност и трайна устойчивост. Не е постоянен. Има знак, който осведоми каква тежест може да издържи това оборудване, само че минават камиони с дърва. Предполагам, че това е довело до срутване и нарушение на целостта на оборудването “, разяснява локална жителка.

" До затварянето на моста се стигна след многото сигнали от жители. Минават доста тежки камиони – с дърва, със строителни материали, имаше един със стомана. Затворихме го превантивно, с цел да бъде огледан от експерти и да бъде обещано мнение дали може да се употребява по този метод. Според мен е подложен вярно, само че въпреки всичко това е краткотрайно оборудване, не непрекъснато, което да има постоянни фундаменти “, разяснява Николай Цветков, зам.-кмет на Карлово.

" Ако се наложи да бъдат осъществени укрепителни действия, ще бъде още веднъж отворен, откакто се създадат такива “, уточни още той пред bTV.

" Проектът на непрекъснати мост ще бъде подготвен до 10 дни. След това ще аплайваме за средства за новия мост и ще обявим процедура за избор на реализатор. Цялостната инфраструктура също се проектира. Имаме и подписан контракт за осъществяване на една от улиците “, съобщи Цветков.

" В момента равнището на реката е много по-високо от предходното, непрестанно се подвига, тъй като пясък се носи от горната страна. Горе брегът е не повече от 40-50 см още веднъж. Това е пясък, който би трябвало непрестанно да се изгребва “, уточни жителка на Каравелово.

Николай Цветков удостовери, че има завишаване на равнището на реката.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР