7-месечният Лукас е истинско медицинско чудо – той е първото

...
7-месечният Лукас е истинско медицинско чудо – той е първото
Коментари Харесай

Невероятно: 7-месечно бебе живее с част от мозъка си

7-месечният Лукас е същинско здравно знамение – той е първото американско бебе, оживяло толкоз дълго, макар че е роден с екзенцефалия или без част от мозъка.

Малкият е проплакал в Гарфийлд, щата Ню Джърси и прогнозите за него били мрачни – че му остава напълно малко, заяви New York Post.

Родителите му разбрали ужасната истина за вродения оракул на детето в 11-а седмица от бременността на майката Мария Санта Мария. Лекарите обяснили на майката, че детето няма да оживее и ден и предложили аборт на майката.

Майката и брачният партньор ѝ, които имали три дъщери, решили момчето да се роди, даже и да прекарат с него единствено пет минути. Те споделили на дъщерите си 8, 7 и 3 години да се молят за братчето си, който няма да изкара и един ден.

Доктор Тим Воугъл и екипът му обаче се наели с немислимото и направили неповторима интервенция. При множеството случаи на екзенцефалия хирургическата интервенция е невъзможна, тъй като всеки досег носи заплаха от повреждането на уязвимия пласт кафези, които пазят мозъка на детето. Медиците обаче съумели и по този начин родителите си прибрали Лукас у дома. На дребното следва още една извънредно комплицирана интервенция – реорганизация на черепа след 5-6 месеца.

Засега детето се усеща добре, яде детска храна и има естествени рефлекси. Родителите се надяват и втората интервенция да мине сполучливо.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР