7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън днес навършва

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън днес навършва
Коментари Харесай

Мерцедес поздрави Хамилтън за рождения му ден

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън през днешния ден навършва 38 години, като зад тила си има 16 сезона в спорта и 103 победи. Мерцедес поздрави най-успешния водач на отбора с афиш с неговия лик, изискан в обичания на Люис лилав цвят.

Хамилтън беше на крачка от това да се откаже от Формула 1 след загубата на борбата за купата против Макс Верстапен на финала на сезон 2021 в Абу Даби, само че по-късно реши да остане. През 2022 Хамилтън не съумя да завоюва нито едно съревнование, само че неотдавна разяснява, че желае да се бори за нова международна купа и едвам по-късно ще мисли за отдръпване от спорта, когато е на върха.

Хамилтън има контракт с Мерцедес до края на сезон 2023, само че неотдавна той и шефът му Тото Волф разясниха, че най-вероятно ще продължат да работят дружно, като става въпрос за по-дългосрочен ангажимент, а не за конкракт за един сезон. Двамата обясниха, че най-вероятно става въпрос за нов 3-годишен контракт на британеца с Мерцедес.
 Хамилтън разкри кои са двата тима, които желае да види в челото на Формула 1 Хамилтън разкри кои са двата тима, които желае да види в челото на Формула 1
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР