7-кратният световен шампион Люис Хамилтън прие много емоционално решението на

...
7-кратният световен шампион Люис Хамилтън прие много емоционално решението на
Коментари Харесай

Хамилтън се извини на екипа на Мерцедес

7-кратният международен първенец Люис Хамилтън одобри доста прочувствено решението на отбора да не стопира в бокса за нови гуми при излизането на колата на сигурността малко преди края на Гран При на Нидерландия през вчерашния ден. По това време той беше водач на колоната, само че при рестарта стана лесна жертва на Макс Верстапен, съотборника си Джордж Ръсел и Шарл Леклер, които стопираха за меки сликове.

„ Не мога да допускам, че ме прецакахте по този начин. Не мога да обясня какъв брой доста съм сърдит ”, изригна по радиото Хамилтън, който беше със приблизително твърди гуми на 5 обиколки и след офанзивите против него се срина на 4-ото място.

След финала Хамилтън се извини на отбора и отбрани решението на стратезите на Мерцедес, макар че всички бяха наясно, че то е било неверно. Дори неумелите пояснение на Тото Волф да го изкара вярно не помогнаха.
 Тото Волф отбрани решението на Мерцедес, което не остави късмет на Хамилтън в Нидерландия Тото Волф отбрани решението на Мерцедес, което не остави късмет на Хамилтън в Нидерландия
„ Бях на ръба да се пречупя поради мощните страсти, оправдавам се на отбора, защото даже не помня какво съм споделил по радиото, просто за секунда изпуснах контрола – изясни Хамилтън. – Без колата на сигурността, мисля, че можехме да се борим с Ред Бул за успеха в края поради тактиката ни с едно прекъсване, като не мисля, че другите можеха да създадат нещо сходно. ”
 Ръсел: Надявахме се на по-добър резултат Ръсел: Надявахме се на по-добър резултат
Хамилтън още веднъж означи напредъка на Мерцедес от „ Спа ” насам.
 Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се оправят по-добре от Ферари Розберг: Във Формула 2 и Формула 3 се оправят по-добре от Ферари
„ Автомобилът ни най-сетне работеше по този начин както би трябвало – изясни британецът. – Ако това се резервира по този начин в идващите надпревари, ние ще продължим да дишаме във врата на водачите и ще стигнем до първата победа за сезона. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР