7-годишно момиченце бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското

...
7-годишно момиченце бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското
Коментари Харесай

Потресаваща информация за убиецът на 7-годишното момиченце от село Сотиря

7-годишно момиченце бе изнасилено и пребито до гибел в сливенското село Сотиря. Детето бе открито в края на селото, на метри от вкъщи си, в извънредно тежко положение към 15 ч. в четвъртък. Откарано е в болница, само че медиците не съумели да спасят живота му.

От източници в Министерство на вътрешните работи, NOVA научи, че има улики за това, че килърът е 21-годишен гражданин на Сотиря на име Мартин. Неговото семейство и това на жертвата живеят в прилежащи къщи. От полицията към този момент опровергават слуха, че мъжът е наркозависим.

Пред NOVA локални поданици описаха, че в четвъртък следобяд обвиненият видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, с цел да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред комерсиалния обект.

Хората от селото настояват още, че търсеният е лежал в пандиза за обири. Свързват името му и с съдбовен случай, станал преди година. Мартин минавал около една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живещи в двора й. Собственикът на парцела се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до гибел. За случилото се описа и самият Мартин пред камерата на NOVA.

Издирваният и различен път е посягал на деца, описват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове.

Според локалните поданици обвиненият за убийството на детето към този момент е изтрил профила си във Фейсбук.

Жертвата живеела с баба си и дядо си, защото майка й работела на морето, описват още поданици на Сотиря.

Силите на реда търсят хипотетичния причинител по земя и по въздух. Над региона кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета.

Малко след 15 ч. входовете на селото били блокирани от униформени. Създаден бил и спонтанен контролно-пропускателен пункт на обръщалото на рейс номер 12. Живеещи в региона споделят, че всяка кола е била спирана за инспекция.

Предполага се, че обвиненият се укрива в гората, за която локалните споделят, че е извънредно гъста и мъчно проходима. Издирването ще продължи през цялата нощ.

По-рано денем от Областната дирекция на полицията са популяризирали известие за търсен 21-годишен мъж. Не е ясно дали той има връзка със случая.

Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен и граничи с вилната зона.

Жителите на село Сотиря са потресени и желаят да оказват помощ при издирването на причинителя на тежкото престъпно действие.„ Наистина е шокиращо за хората в селото. Това, което виждам, е че са се организирали пожарна, полиция, военна полиция, горски, хеликоптери, „ Гранична полиция”. Извършителят не е гражданин на Сотиря. Версиите са доста. Цялото село е блокирано сега ”, изясни кметът на селото Димчо Георгиев.

Извършителят е прочут с голям брой домови обири. Сплашвал е локални поданици с револвер. След закононарушението той е изтрил профила си във Фейсбук. Момчето е било стеснително, не общувало с хора. Цялото село е блокирано сега. Местността е гориста, има неприятни сектори, където може да се укрие. Починалото дете е посещавало локалната детска градина и се готвило да стартира учебно заведение.

„ От доста години живее тук. Може би цялостен живот е живял тук. Знам, че е заплашвал децата ни на центъра на селото. Издирван е за доста обири. Лежал е в пандиза за кражби”, споделя локален гражданин.

„ Заплашвал е децата в селото. Размахвал е ножове и палки. Два-три дни по-късно го видях като минава около нас и даже го бих за това, че заплашва децата. Познат ни е с обири и други сходни действия, само че не чакахме да направи нещо сходно. Преди две години или предишното лято, може би, излезе от пандиза точно поради кражби”, разяснява различен локален гражданин на Сотиря.

Към момента информацията, която дават органите на реда, е нищожна.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР