7-годишно момче с аутизъм се е изгубило в района на

...
7-годишно момче с аутизъм се е изгубило в района на
Коментари Харесай

7-годишно дете с аутизъм е изчезнало в района на Банкя

7-годишно момче с аутизъм се е изгубило в региона на Банкя – в кв. „ Градоман “, заяви бТВ, цитирайки полицейски източници.

Детето се споделя Никола, само че не приказва. Облечено е с кафяв панталон и синьо яке с качулка. Апел за помощ в търсенето му е пуснат и в обществените мрежи.



Сигналът е подаден към 12 ч. през днешния ден. Вече го търсят екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, „ Жандармерия “ и на Столичната община.

Момчето е прескочило оградата в двора в дома му към 8:30 ч. сутринта и избягало. В момента го търсят из гората в региона.

Според Българска национална телевизия Никола скоро отново е бягал.

Случаят припомня на този с изчезналия 12-годишен Сашко от Перник през ноември 2022 година, който също е с аутизъм.

След 9 дни търсене момчето беше открито в труднодостъпната околност до Радомир. В акцията се включиха и хиляди доброволци, а всички българи се вълнуваха от ориста на момчето.

Експерти тогава разясниха, че вероятно именно болестта е помогнало на момчето да оцелее само цели 9 дни.

На 18 май тази година Сашко още веднъж се загуби, само че беше октрит доста бързо.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР