7-годишно дете с грип А е с мозъчен оток в

...
7-годишно дете с грип А е с мозъчен оток в
Коментари Харесай

7-годишно дете с грип е в болница с мозъчен оток

7-годишно дете с грип А е с мозъчен оток в болница в София, оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания /НЦЗПБ/.
Още по темата
На 14 февруари в Националната референтна лаборатория " Грип и ОРЗ " е потвърден грипен вирус A(H3N2) в респираторна проба от детето с мозъчен оток, прието в болница в СБАЛИПБ " Проф.Иван Киров " в София.

Ден по-рано стана ясно, че 3-годишно дете се лекува в същата болница " Проф. Иван Киров " в София. При него на 12 февруари е доказан грипен вирус A(H3N2).

За разлика от мината зима, когато не беше регистриран грип, в този момент той ни нападна паралелно с Covid. През декември беше регистриран първи потвърден случай на грип у нас, като ни нападна вирус вид " Камбоджа ".

В края на януари у нас бе регистриран и първият случай на инфектиран по едно и също време с грип и ковид - Флуорона. Пациентът тогава беше дете от Ямбол, за което се знае, че мина домашно амбулаторно лекуване.

Симпотимите на грипа са сходни на Covid и може да се откри единствено с лабораторен тест.

Грипът ип " Камбоджа " протича с температура - нормално над 38 градуса, с главоболие, болки в мускулите и ставите. Хремата не е от най-типичните признаци. Симптомите нормално отминават в границите на една седмица. Усложненията от този грипен вирус могат да доведат до пневмония или утежняване на съществуващо положение, като астма

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР