7-годишно дете е изпаднало в кома след побой в училищна

...
7-годишно дете е изпаднало в кома след побой в училищна
Коментари Харесай

Дете изпадна в кома след побой в училище. Проблемът е на всички ни

7-годишно дете е изпаднало в кома след побой в учебна тоалетна в село Бреница. Това е следващият случай на детска експанзия единствено месец, откакто децата потеглиха присъствено на учебно заведение.

Случаят е отпреди няколко дни. 7-годишният Зоран влезнал простъпка в женската тоалетна. Тогава бил пребит от 14-годишно момиче. Първокласникът бил ритнат в корема и гърдите. Вследствие на случая момчето е настанено в Плевенската болница, а съгласно описа на родителите му момчето е прекарало в кома 5 дни.

В момента 7-годишният Зоран се възвръща и към този момент е напуснал интензивното поделение на болничното заведение в Плевен, само че към момента не може да приказва. Родителите също така упрекват неналичието на здравно лице в учебно заведение. Линейката пък закъсняла с към половин час.

По случая се е задействала прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане, а следствието продължава и досега.

Детската експанзия обаче не е ново събитие. Това е проблем, който е налице години наред и то освен в България. У нас обаче институциите като че ли не вършат задоволително.

“Това е доста съществено обществено събитие. Въпросът е за какво се усилва експанзията в обществото по принцип. Въпросът е какво се случва в обществото ни. Може би на някого ще му прозвучи несвързано, само че корупцията, опростачването, привеждането на връзките към “Ти на мен, аз на теб” води до демонстрация на експанзия. Обществото ни не е мощно сериозно и я толерира. Агресията не се показва в това единствено да набиеш или напсуваш някого. 12 година бяхме ръководени по този метод и това се възприема като нещо обикновено. Това е доста сериозен обществен проблем, който има дълбоки корени в обществото. Защо в фамилията не се приказва, а се раздават плесници с възпитателна цел? Родителите са заети с оцеляването си, те самите са видели този модел от техните родители. И резултатите са ужасяващи. Става дума за цивилизационни полезности. Ако стартираме да работим по този проблем, резултатите ще са налице след десетилетия, генерации. Сега ще накажем съответното дете, само че аргументите ще останат. Не вършим кой знае какво, в случай че не работим върху аргументите. И като всяко публично събитие това ще изисква доста работа от страна на самото общество, от страна на институциите. Когато и да стартираме, все сме закъснели”, уточни пред ФрогНюз психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова.

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР