7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в

...
7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в
Коментари Харесай

Да помогнем на 7-годишния Стефан да проходи отново

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото тестване в живота си.

След злополука на 1 ноември 2022 година той получава тежка контузия на гръбначния дирек, в резултат на което изгуби сензитивност и придвижване от гърдите надолу.

Направени са съвещания с лекари-специалисти, както в България, по този начин и в чужбина. На този стадий шансът за възобновяване на Стефан е единствено и само в интензивна и ежедневна рехабилитация в профилирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със експерти и нужната инсталация за осъществяване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо към момента чакат предложения от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лв., без да включва транспортни разноски. На Стефан ще са му нужни серия от сходни сесии годишно, с цел да има смисъл и резултат лекуването му.

Вече са поръчани специфични протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и затруднения, които са на стойност 1300 лева Необходимо е да се поръчат още два типа протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лева

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще би трябвало да се закупи и специфичен стабилизиращ стол, с цел да може да посещава учебно заведение и пребиваването му там да бъде безвредно за неговото положение. Позициониращите столове са на стойност сред 2 000 и 4 000 лева

Това са единствено част от разноските, които ни предстоят и които са ни известни първоначално. За да има късмет да реализираме резултат, това ще бъде обвързвано с съвсем непрестанен поток от финансови средства, с които не разполагаме и които даже няма по какъв начин да предвидим на този стадий.

Нека се обединим и помогнем на дребния Стефчо още веднъж да проходи и да сбъдне фантазиите си.

Средства може да бъдат дарени на сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР