7-етажният блок “Георги Бенковски” в Русе започна да се разцепва

...
7-етажният блок “Георги Бенковски” в Русе започна да се разцепва
Коментари Харесай

Жилищен блок се разцепи след авария на водопровод

7-етажният блок “Георги Бенковски” в Русе стартира да се разцепва и наклонява след повреда на водопровода в региона. Хората, които живеят в него, са обезпокоени и доста от тях имат намерение да изоставен жилищата си, до момента в който кооперацията не бъде укрепена, заяви.

Преди дни в мазетата на блока бликнала вода и за малко достигнала половин метър. Аварията била отстранена, само че живеещите в кооперацията забелязали, че сред двата входа се е отворила пролука над 20 сантиметра. Чувало се и по какъв начин мазилката се разрушава.

Потърпевшите фамилии считат, че казусът е зародил поради честите повреди на магистралния тръбопровод. От водоснабдителното сдружение обявиха, че нямат виновност, а неприятната нивелация на блока е довела до разцепването му.

“Като минете зад блока, там теренът е с надолнище към вход „ А”. Цялата повърхностна вода се събира тъкмо там, в ъгъла”, сподели Д-р инж. Малин Бирков, основен инженер на „ ВиК” ООД – Русе.

От общината дружно със експерти направиха оглед на блока. “По-скоро виждате, че всички води, които се оформят от повърхностните превалявания са ориентирани безусловно към основите на блока”, разяснява Инж. Димитър Наков, зам.-кмет на Община Русе.

Вече са назначени геодезически изследвания. След като излязат резултатите от тях, от oбщината ще решат за чия сметка ще се извърши укрепването на блока.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР