7 екипа пожарникари и спасители се борят за овладяване на

...
7 екипа пожарникари и спасители се борят за овладяване на
Коментари Харесай

Кошмарът в Карлово: Пожарникари спасиха бедстващи хора и сем...

7 екипа пожарникари и спасители се борят за преодоляване на изключителната  ситуация в Карлово, породена от изобилния дъжд, паднал този следобяд. Това оповестиха за " Марица " от пожарната работа в града под тепетата. 



Само за два часа на телефоните на Оперативен център в пловдивската пожарна са получени повече от 40 сигнала за наводнени здания и хора в потребност. На помощ на дежурните екипи в карловската пожарна е извикан и свободен състав. 

Огнеборци са избавили от придошлите води семейство -мъж и жена, обитаващи къща на улица " Меден Дол ".  Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в къщата си на улица   " Калофер Войвода ". Имотът е много обиден и все още продължава работа по отводняването му. До засегнатите здания минава отводнителен канал, който е придошъл разследване на падналия дъжд, а  затлачването с отпадъци е причина за преливането на водата. 



Със съдействието на ЕВН  електрозахранването в региона на " Проф гимназия  по превоз " е изключено. 

Приземният етаж на болничното заведение в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа, също е бил наводнен, само че след незабавната интервенция на пожарен екип обстановката е овладяна. Няма заплаха за личния състав и пациентите. Трима души са били евакуирани от професионалната гимназия по жп  транспорт. 

В момента в Карлово работят общо 7 екипа пожарникари и спасители. На помощ на сътрудниците от Карлово са изпратени и екип огнеборци на Пловдив, както и спасители от бранш " Специализирани оперативни действия ". В непрестанен режим на работа са  8 помни за отводняване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР