7% е делът на контрабандните цигари у нас, това стана

...
7% е делът на контрабандните цигари у нас, това стана
Коментари Харесай

7% е делът на контрабандните цигари у нас

7% е делът на контрабандните цигари у нас, това стана ясно на полемика, на която участва министър председателят Бойко Борисов и управлението на Министерство на вътрешните работи. Премиерът акцентира, че този дял е паднал близо 5 пъти.

3% от контрабандата у нас е с неразбираем генезис, а градовете, където тя е най-засилена, са Хасково, Благоевград, Пазарджик, Видин и Перник. В Свиленград противозаконната търговия е 44%.

Доста по-сериозно е ситуацията при търговията с насипен тютюн - 74,6% е контрабандна, стана ясно от думите на специалистите.

Тези пари замърсяват цялата система, тъй като, с цел да мине една контрабанда, ти би трябвало да си митничар, граничар, данъчен… Покровителство по места, изключително в граничните райони… И това са големи маси пари, сподели министър председателят Бойко Борисов.

От своя страна министърът на вътрешните работи Валентин Радев изясни, че цигарите и тютюнът към този момент влизат и през разнообразни КПП-та като „ Маказа “ и „ Капитан Андреево “. Това сочи анализът на полицията.

Радев регистрира две огромни интернационалните интервенции против контрабандните цигари, в които България е взела участие. Те са били с Гърция и Румъния.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР