7 души, сред които две деца на 5 и 6

...
7 души, сред които две деца на 5 и 6
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

7 души, измежду които две деца на 5 и 6 години, изгубиха живота си при серия от тежки произшествия в страната, станали за по-малко от 24 часа.



Така черната статистика на Министерство на вътрешните работи за броя на починалите при произшествия по пътищата от началото на година нарастна до над 243 души. Над 3780 пък са ранените за същия интервал.



В 17.40 ч. през вчерашния ден на тел. 112 е подаден сигнал за злополука в пловдивското село Ръжево Конаре. 69-годишната шофьорка на лек автомобил " Ситроен ", която е здравна сестра в селото, е блъснала 5-годишно момче, което е умряло на път за болница.

Според първичните информации, детето е играело на тротоара зад паркирания бус на фамилията, когато ненадейно е изскочило на платното. Водачката не е съумяла да реагира.

 Снимка: Българска национална телевизия

На място са пристигнали полицейски екипи. На дамата, управлявала автомобила, са били направени проби за алкохол и опиати с техническо средство, които са негативни. По делото се организират дейности по следствие за определяне на аргументите за настъпилото пътнотранспортно произшествие.

Извършени са оглед на местопрестъпление, разпити на очевидци, назначени са здравна и автотехническа експертиза и други.

Три часа по-късно - към 21.20 ч. нощес, е получен сигнал за случай до симеоновградското село Пясъчево. Лек автомобил, ръководен от 38-годишен мъж от Симеоновград е блъснал двуколесен самоходен мотокултиватор с прикачено към него самоделно ремарке, в което са пътували 51-годишна жена и двете й внучета - 6-годишно момиченце и 13-годишно момче. Самоходната машина е била ръководена от 59-годишния дядо на децата.

След удара, бабата и двете й внучета са изхвърчали на десетки метри. 51-годишната жена е починала на място, а 6-годишното момиченце е издъхнало часове по-късно в болничното заведение в Стара Загора. Шофьорът на мотокултиватора също е изгубил живота си при случая, а 13-годишният му внук е прегледан и освободен за домашно лекуване с контузии по тялото.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като работата по случая продължава.

Мъж и жена починаха на място при тежка злополука на основния път София-Варна край шуменските села Градище и Черенча. Пострадаха още трима души, които са откарани в МБАЛ - Шумен без заплаха за живота.

Сигнал за злополуката е подаден през днешния ден към 12:55 часа и към мястото незабавно са изпратени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ.

Лек автомобил " Пежо 307 " с шуменска регистрация се е движел в посока Търговище - Шумен. На към 2,5 км. преди разклона за село Градище става преден удар сред колата и камиона, който е със софийска регистрация. След конфликта в тях се блъснала трета кола - " Хюндай " с великотърновска регистрация.

 Съпрузи са починали на място
Съпрузи са починали на място
Снимка: МВР-Шумен

На място умират мъжът и дамата от пежото. В болница са лидерът на ТИР-а - 66-годишен от врачанското село Кунино, който е с фрактура на десен крайник, 63-годишният водач на хюндая, който е с фрактура на лява ръка и 60-годишната му брачна половинка, която е със счупена дясна ключица и лява ръка.

По същото време при конфликт на пътя Приморско-Аркутино бяха ранени трима души . Катастрофата е станала сред лек автомобил " Ауди " със старозагорска регистрация, ръководен от 37-годишен мъж от Стара Загора и " Тойота " с шуменска регистрация, ръководена от 41-годишен шуменец

След удара, колите са излезли от пътното платно и се блъскат в крайпътни дървета.

 5-годишно момченце почина в Ръжево Конаре, блъснато от лек автомобил
5-годишно момченце почина в Ръжево Конаре, блъснато от лек автомобил
Снимка: МВР-Бургас

Пострадали са две дами, пътуващи в аудито и пасажер от тойотата. Те са превозени в УМБАЛ-Бургас.

Два часа след злополуката край Аркутино, в крайпътна канавка по пътя сред Карнобат и село Венец бе намерено тялото на 52-годишен мотоциклетист от село Изворище, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Мъжът за последно бил видян в събота вечерта да излиза в мотора си " Сузуки ". След търсене от близки и другари, тялото му е открито. Вероятно се касае за независима злополука, при която мотоциклетистът изгубил живота си, прецизираха от бургаската полиция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР