7 души са задържани след . Основният заподозрян е 18-годишен

...
7 души са задържани след . Основният заподозрян е 18-годишен
Коментари Харесай

7 задържани след атаката с мачете в Париж

7 души са арестувани след. Основният обвинен е 18-годишен мъж от пакистански генезис. Полицията заяви, че шестима други са били арестувани и разпитвани. Нападението се приема като терористичен акт, заяви BBC.
Вътрешният министър Жералд Дарманин съобщи, че това е " явно акт на ислямистки тероризъм ". Той сподели, че полицията е подценила равнището на опасност в региона.
Атаката пристигна, защото в ход беше почитан развой против 14 души, упрекнати в подкрепяне на двамата джихадисти, които направиха атентата против " Шарли Ебдо ". Двете жертви на офанзивата в петък не са публично посочени, само че полицията съобщи, че са мъж и жена, които са работили в продуцентската компания.
Премиерът Жан Кастекс съобщи пред кореспонденти на мястото - покрай бул. Ришар-Леноар – че животът им не е в заплаха. В изявление за държавната телевизия France 2 късно в петък Дарманин дефинира пробождането като " нова кървава офанзива против страната ".
 Задържаха и втори човек след нападението в Париж Задържаха и втори човек след нападението в Париж
Втори обвинен е арестуван по отношение на нападението с мачете, което стана през днешния ден в Париж. При случая бяха ранени четирима души, съобщ...
Колеги на жертвите споделиха, че са били отвън осведомителната организация Premieres Lignes, пушейки цигара, когато са били нападнати. Отидох до прозореца и видях сътрудник, оцапан с кръв, преследван от мъж с мачете, споделя чиновник, поискал анонимност.
И двамата бяха доста тежко ранени, сподели Пол Морейра, създателят и съпредседател на Premieres Lignes, пред AFP. Полицията бързо запечата региона и наоколо беше открито острие - разказано като мачете или сатър.
Основният обвинен е задържан на намиращия се наоколо площад Бастилията. Малко по-късно 33-годишен алжирски жител също е арестуван заради вероятни връзки с нападението.
Пет други - родени сред 1983 и 1996 година и за които се твърди, че са от пакистански генезис – по-късно са били арестувани по време на претърсването на парцели на север от Париж, за които се счита, че са домът на основния обвинен, споделят чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР