7 души от събора на англичаните в смолянското село Полковник

...
7 души от събора на англичаните в смолянското село Полковник
Коментари Харесай

Хванаха дрога на UK феста в Родопите ВИДЕО СНИМКИ

7 души от събора на англичаните в смолянското село Полковник Серафимово бяха арестувани и спаха в ареста, откакто ги спипаха с дрога. Полицията направи всеобщи инспекции на съборяните. На поляните над Полковник Серафимово от 7 юни до през днешния ден, 10 юни, се организира деветото издание на британския събор „ Meadows in the Mountains “.

Край селото се събраха над 3500 младежи от целия свят на арт фиеста. В изискванията за присъединяване във фестивала англичаните този път бяха записали категорично да не се използва алкохол и опиати, за което ще наблюдават както от полицията, по този начин и самите уредници.

Въпреки това седмина бяха хванати дрогирани. Заловените и задържани са българи и един жител на Норвегия. Задържаните за опиати са най-вече младежи. Дрогата, която е открита в тях, е в дребни дози - амфетамин, екстази, марихуана. 26-годишен мъж от Велико Търново е заловен да има марихуана, като същия ден малко преди този момент е хванат и да кара " Мазда Демио " след упортреба на канабис. Друг земляк пък карал в Серафимово АТВ " Кавазаки KFX 700 " без регистрационни табели.

Повечето от дрогираните са хванати в местностите над селото, които носят забавни имена - " Рускинята " и " Боже име ".

Нестандартното за нашите ширини британско празненство е придружено от уъркшопове, атрактивни артинсталации и разнообразни забави и стана фешън в света, привличайки от ден на ден чужденци в Родопите. Фестивалът се организира главно на ливади в местността Крушата, където са 35-те декара парцел на Дънкан и Канди Сас. Феновете са на възраст главно сред 20 и 30 години.

„ Приемат България като магична страна с красива природа и добра сила “, споделя Бенджамин Сас. Той и брат му са уредници на феста. Родителите му са едни от първите чужденци, заселили се в Серафимово.

Четиридневният фест е с голяма известност в Европа, в челото е на класациите на фестивалите по света на титулувани издания. За присъединяване във фестивала уредниците изискваха от тях спазването на редица правила и сами обикаляха поляните, с цел да гледат извършват ли се те.

Младежите се отпускаха във вихъра на танца на поляните часове наред.

За родопските разбирания шарените им физиономии са шокиращи, защото на поляните чужденците танцуват полуголи и задачите гримирани.

Задръжките им падат като дойдат на нашите поляни - поради чистотата на въздуха внезапно стават свободни, смеят се локални зевзеци.

35 къщи в селото отдават стаи за чужденците на национални цени по време на събора. Младежите спяха и на палатки в лагера на поляните на феста.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР