7 дни, след като капитанът на Фиорентина Давиде Асторе почина

...
7 дни, след като капитанът на Фиорентина Давиде Асторе почина
Коментари Харесай

Най-емоционалната победа: Фиорентина би в памет на своя вечен капитан

7 дни, откакто капитанът на Фиорентина Давиде Асторе умря в съня си, неговите съотборници още веднъж бяха на терена за най-емоционалния мач в своите кариери. И на „ Артемио Франки” „ виолетовите” записаха победа в памет на своя „ безконечен капитан”. Аутсайдерът Беневенто бе надвит с 1:0, а единственият гол в мача осъществя заелият мястото на Астори в защитата на отбора Виктор Уго.

Всичко в неделния следобяд във Флоренция бе отдадено на умрелия на едвам 31 години централен бранител. Зрителите бяха подготвили стотици транспаранти, а футболисти, треньорски щаб и шефове на Фиорентина се появиха на терена с фланелки с номер 13 и името на своя капитан.

Преди началото на дуела на стадиона бе пусната песента на Лучо Дала “Le Rondini”, в която се пее „ Мечтай, мечтай, в небето на мечтите”. При оповестяването на съставите пък дикторът на стадиона приключи по този начин: „ И с номер 13, вечно наш капитан, Давиде Астори”.

По време на целия дуел почитателите скандираха името на Астори, а в 13-ата минута играта бе спряна, а паметта на капитана бе почетена с една минута овации, допълнени от превъзходно хореография на „ виолетовите”.

Най-емоционалният миг обаче предстоеше. Джовани Симеоне имаше отличен късмет за гол малко по-късно, само че не съумя да осъществя. Защото ориста искаше друго. А точно – голът за успеха да осъществя футболиста, който трябваше да размени Астори в титулярния състав, Витор Уго.

В 25-ата минута Рикардо Сапонара центрира от корнер, Уго надскочи всички и с глава осъществя за оказалото се и извънредно 1:0. След попадението бразилецът извади фланелка със фотография на Астори и коризура пред своя капитан.

В класирането Фиорентина е на 9-о място с 39 точки, а Беневенто, единственият сигурен изпадащ, остава финален с едвам 10 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР