7-дневни ваучери на стойност 210 лв., които да се използват

...
7-дневни ваучери на стойност 210 лв., които да се използват
Коментари Харесай

Патриотите лансират нови идеи в помощ на туризма у нас

7-дневни ваучери на стойност 210 лева , които да се употребяват до края на 2021 година в родните хотели, да получи всеки, който през последната една година е внасял осигуровки във фонд „ Пенсии “, желаят патриотите. Стимулите за българския туризъм са записани в нов законопроект за промени на Закона за изключителното състояние и по предварителни данни тези ваучери ще костват 657 160 000 лева на държавания бюджет, осведоми " 24 часа ". 

Една от концепциите, които се оферират от лидера на НФСБ Валери Симеонов и депутатите Христиан Митев и Валентин Касабов, е да се дават ваучери от по 100 лева за шефове на учебни заведения и детски градини за училищен екскурзии. Предвижда се ваучерите да бъдат и в електронен формат, като на тях ще написа номер и дата на издаване, както и период на годност, име и автограф на издателя. Те ще могат да се издават от министъра на туризма или опълномощени от него лица. 

Патриотите оферират също туроператорите да имат разполагаем не един месец, а една година след анулацията на изключителното състояние , с цел да върнат парите от към този момент платени, само че пропаднали екскурзии. Според тях по този метод ще се спасят от банкрут огромна част от компаниите в сектора. 

Предлага се помощ и за работещите в бранша на туризма, хотелиерството и ресторантьорството . За период от 3 месеца Национален осигурителен институт да превежда 60% от средномесечния застрахователен приход за юни, юли и август 2019 година за чиновниците на хотели, заведения за хранене, туроператори и туристически организации. Средствата би трябвало да дойдат от фонд „ Безработица “ и да се изплащат в 5-дневен период след предоставена информация от Агенцията по заетостта. По предварителни изчислелния в законопроекта се планува това да коства на страната 46 140 000 лева

Работодателите ресторантьори и хотелиери обаче би трябвало да се задължат, че в идната една година няма да редуцират личния състав, за който са взели пари. В случай, че бъде скъсен чиновник, ще би трябвало да бъдат върнати усвоените от страната средства.

Облекчения и за плажуващите , предлага Валери Симеонов. До края на 2020 година плажните чадъри и шезлонги да са изцяло безвъзмездни, само че концесионерите да заплащат единствено 50% от цената за наем на плажа. По предвартелни калкулации това ще ощети държавния бюджет с 4 500 000 лева, само че тези средства могат да бъдат обезщетени от неизползваните пари за реклама на туризма за предходната година, които са на стойност 15 млн. лева, показват още патриотите.

До края на 2021 година Данък добавена стойност на ресторантьорски, туристически и кетъринг услуги да е 9%, а година след анулацията на изключителното състояние общинските препоръки да могат да понижават или напълно премават туристическия налог, желаят още депуатите от НФСБ. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР