7 деца и четирима възрастни са извадени от срутена къща

...
7 деца и четирима възрастни са извадени от срутена къща
Коментари Харесай

Спасиха 7 деца и 4-ма възрастни от срутила се заради приодошлите води къща в Смолян

7 деца и четирима възрастни са извадени от срутена къща в смолянския квартал " Станевска ". Инцидентът е станал на ул. " Младост ", която е до дерето. След като водата придошла от изобилните превалявания, къщата паднала и затрупала хората вътре. Сигналът е подаден към 22. 45 ч нощес.

" По първични данни затрупаните бяха 7 души. Екипи на пожарната, полицията и община Смолян незабавно отидохме на мястото и извадихме от отломките първо двама възрастни и 7 деца, а от друга стая още двама възрастни, общо 11 души. Всички са превозени и прегледани в болничното заведение от Спешна помощ и полицията. С данни, че са по-сериозно потърпевши, са двама души - 7 годишно дете и 50-годишна жена. Те са без заплаха за живота, оставени са в болничното заведение за наблюдаване ", сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Смолян Николай Димов. Срутилата се къща е остаряла и паянтова.

Цяла нощ екипи на пожарната и полицията са дежурили на мястото, с цел да наблюдават да не пострадат още хора. На адреса на къщата са регистрирани 19 души и сега са без дом.

Хoрaтa oт oкoлнитe къщи чули cтрaшeн тътeн и вcички ce cтeкли дa пoмoгнaт нa пocтрaдaлитe. Cвeткaвичнa билa рeaкциятa нa cпacитeлитe oт пoжaрнaтa и пoлициятa, кoитo извeли ceмeйcтвo нa бeзoпacнo мяcтo.

Към нacтoящия мoмeнт къщaтa e нeoбитaeмa и oпacнa. Прeкъcнaтo e и eлeктричecкoтo зaхрaнвaнe, зa дa нe cтaнe пo-гoлямa aвaрия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР