7-часова спасителна акция в планината. Екипи на Спешния център в

...
7-часова спасителна акция в планината. Екипи на Спешния център в
Коментари Харесай

След 7-часова акция: Свалиха от планината възрастен мъж в тежко състояние

7-часова избавителна акция в планината. Екипи на Спешния център в Кюстендил, противопожарната работа и общината смъкнаха от планината възрастен мъж в тежко положение, съобщи Нова телевизия. 

Сигналът, че той се нуждае от помощ, е постъпил от кметския наместник на село Сажденик. Възрастният мъж и неговата брачна половинка са единствените поданици на Сажденик. В сряда вечерта обаче Яне Янев се почувствал зле, потърсил помощ от кметския наместник. Акцията стартира в четвъртък. С високопроходима техника от Кюстендил потеглиха екипи на Спешния център и Противопожарната работа.
12-часова акция: Планински спасители от Сандански смъкват възрастен мъж със подозрения за инфаркт
Тази неделя (05.09.2021 г.) след 12-часова акция планински спасители от Планинска Спасителна Служба - отряд Сандански свалят от пл...
Прочети повече
„ Те живеят на мъчнопроходим регион. би трябвало да се минава през река Елешница, с цел да може да му окажем на индивида първа долекарска помощ и да го придвижим от къщата през бродчето на река Елешница, с цел да го качим на колата за спешна помощ ”, съобщи Ивайло Чалъков, основен специалист Отбранително-мобилизационна подготовка.

След няколко часа тежки старания в планината колата за спешна помощ стигна до мъжа. „ Човекът беше превозен с шейната долу до мостчето, оттова в наш автомобил с висока проходимост до екипа на ЦСМП, ми рисково, само че мина наред. Условията – сняг, по-студено оттука. Човекът ни чакаше и по този начин, с вяра да го свалим, с цел да мине за лекуване. С шейната постепенно, деликатно, като се съблюдават ограничения за сигурност ”, уточни Росен Калфин, РСПБЗН – Кюстендил.

В суровата зима, високо в Осогово, след превоз с шейна лекарите откриват, че пациентът е в устойчиво положение. „ Малко рисково е. Ние пътуваме към границите тук и към Треклянска община - и нея обслужваме. Професионалист е водачът и пътят мина умерено ”, споделя Илияна Миланова, фелдшер в ЦСМП Кюстендил.

Високо в планината сама в фамилната къща остава брачната половинка на болния мъж. Тя ще чака своя брачен партньор, който откакто се възвърне още веднъж ще бъде качен благодарение на противопожарната работа и община Кюстендил.
Екипи на ПСС са осъществили 8 избавителни акции в границите на почивните дни
Екипи на ПСС са осъществили 8 избавителни акции в границите на почивните дни. Това оповестиха за Агенция „ Фокус “ от Планинска сп...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР