7,8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митническите

...
7,8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митническите
Коментари Харесай

Близо 8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митничари

7,8 кг тютюн и 47 000 къса цигари задържаха митническите чиновници от Търговско дружество Митница Русе в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост- Русе.

На 30.04.2022 година към 18:30 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Русе е спрян за митническа инспекция пътнически микробус, пътуващ от България за Франция.



При осъществяване на щателна инспекция митническите чиновници демонтират задните два реда седалки на микробуса и откриват съществуването в пода на фабрични кухини, цялостни с акцизни артикули - цигари и тютюн, всички с български акцизен бандерол. В персоналния багаж на водача на транспортното средство също са открити стекове цигари с български бандерол. 

Водачът на микробуса не е показал документи за транспортираните акцизни артикули и е декларирал, че персонално е натоварил цигарите и тютюна, с цел да ги транспорти за женитба във Франция.



Задържани са общо 7800 гр. тютюн и 47 000 къса цигари от разнообразни  регистрирани марки, всички облепени с български акцизен бандерол. 

На нарушителя е формиран акт за откритото административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР