7,2% от настанените в болница с COVID-19, са били напълно

...
7,2% от настанените в болница с COVID-19, са били напълно
Коментари Харесай

Здравното министерство: Починалите със завършена ваксинация са 64

7,2% от настанените в болница с COVID-19, са били изцяло имунизирани. У нас едвам към 20 на 100 от пълнолетното население е предпазено. 468 души, със приключена имунизация, са били приети в болница. Общият брой на Коронавирус болните в лечебни заведения у нас са 6 488.

Данните са на министерството на опазването на здравето за първите две седмици на този месец.

Снимка: btvnovinite.bg

Също за последните 14 дни в интензивни отделения имунизираните на интензивна грижа са 0.3% от всички заболели с Коронавирус в реанимациите. Или 20 души.

От началото на март до вчерашния ден - умрелите със приключена имунизация са 64-ма от общо 9 494 умряли с COVID-19 за интервала. Това прави 0,67%.

От здравното министерство са безапелационни, че броят на умрелите, след приключена цялостна имунизация, не е стеснителен. А в противен случай, той демонстрира, че имунизациите са задоволително ефикасни.

Снимка: btvnovinite.bg

Дали умрелите са имали съпътстващи болести и какъв брой от дълго време са им сложени имунизациите - това е основно за разбора по какъв начин имунизациите ни защищават от COVID-19.

„ Колкото по-напреднала е възрастта на ваксинирания пациент, толкоз успеваемостта е по-ниска, над 80-85 години тази успеваемост спада на 80%, т.е. можем да кажем, че на 10 ваксинирани към 8 съумяват да изградят добър имунитет “, изясни инфекционистът доктор Трифон Вълков.

От здравното министерство са безапелационни, че мотив за терзание няма.

„ Ваксината не дава 100% отбрана, само че в този живот нищо не е 100%. Знаем, че имунизациите някъде сред 5% и 10% не са ефикасни при хората. Обаче фактът, че при нас има толкоз доста починали, тъй като не са били имунизирани, би трябвало да ни накара да се замислим “, счита проф. Мира Кожухарова.

Според доктор Вълков към този момент има открити подправени документи без ваксина да е сложена.

„ Това е една доста дребна капчица, която няма да промени общия цвят, само че това въпреки всичко е морално закононарушение във връзка с хората, на които дават подобен документ “, споделя още проф. Мира Кожухарова.

По последни данни от Здравното министерство от началото на годината до момента у нас са сложени 1 млн. 560 000 ваксини, което ни подрежда на последно място в Европа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР